Rörsockermelass är en oraffinerad naturprodukt som är rik på spårämnen och mineraler. Rörsockermelass är den bästa källan till näring när mikroorganismerna i EM•1® aktiveras till EM•A® (=Microferm). Förutom socker ger spårämnen och mineraler slutprodukten värdefulla egenskaper.
Bruksanvisning
EM•1® aktiveras genom att blanda med vatten och melass (A+) vid en optimal temperatur på 38°C. Mikroberna är i vilande form och måste väckas och förökas tillsammans med vatten, rörsockermelass och värme.
· 50 ml melass (A+) 50 ml
· EM•1®
· 950 ml rent vatten
Låt stå 7 dygn i en 1-litersbehållare av plast, typ PET-flaska. Lätta på trycket regelbundet eller använd jäskärl med vattenlås. Undvik ljus.
Vid användning bör kärl och annan utrustning vara rena och fria från rester av eventuella bekämpningsmedel. 250 ml EM•1® kombinerat med 250 ml av rörsockermelass skapar ca 5 liter EM•A®.
Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur. Undvik ljus.
Dosering:
250 ml EM•1® kombinerat med 250 ml av rörsockermelass skapar ca 5 liter EM•A®.